Varmbrygget tonicsirup

hurtigt og hot

En varmbrygmetode, hvis det skal gå hurtigt


Classic tonic

Det hele begynder med en Classic Tonic. Det er en opskrift, du kan vende tilbage til gang på gang, og som danner basis for alle andre tonic opskrifter. Du kan med fordel skrue lidt op og ned på syre og sukker indholdet afhængigt af din smag. Personligt foretrækker jeg min tonic syrlig og bitter og toppet op med en kraftigt prikkende mineralvand.

Sådan gør du

  • Skær skallen af citron og lime og snit den fint. Der må gerne komme en lille smule af det hvide med, det giver nemlig bitterhed
  • Pres saften af citron og lime og gem til senere
  • Bank citrongræs fladt med knivskaftet, inden du snitter det fint
  • Kom krydderier, skal, vand og sukker i en gryde.
  • Bring i kog og lad simre i 5 minutter
  • Tag gryden af kogepladen og lad køle af i 20 minutter.
  • Tilsæt saften fra citrusfrugterne.
  • Si blandingen gennem et klæde eller et kaffefilter.
  • Hæld den klare, fine tonic sirup på en ren og skoldet flaske og stil den på køl.

Ingredienser

  • 1 økologisk citron
  • 1 økologisk lime
  • 1 spsk kinabark
  • 1 stængel citrongræs
  • 2 spsk citronsyre
  • 1 allehånde – knuses
  • 2 enebær – knuses
  • 1/2 tsk salt
  • 300 g sukker
  • 5 dl vand

Jeg anbefaler, at du altid bruger økologiske råvarer.

aand Classic Tonic

Siruppen kan holde sig i ca 2 uger på køl.

Blandingsforhold

1 drinksglas med isterninger 2 cl tonic sirup 8 cl danskvand 1 skive citron og lime

Dette indlæg blev udgivet i Tonic. Bogmærk permalinket.